Generali
Feladat
Felhívni a 30-as, 40-es korosztály figyelmét a nyugdíjtervezés fontosságára és időszerűségére.
Kihívás
Megszólítani a “Carpe diem” generációt, hogy most kezdjen el gondolni a nyugdíjas éveire, ami amúgy 30-40 év múlva lesz, és ő most akar élni, meg egyébként sincs pénze erre.
Ötlet
Pozitív üzenettel betalálni, ami megmutatja, hogy egy kis tudatossággal képesek vagyunk felszabadítani annyi pénzt, amennyi nem fog hiányozni a mindennapjainkból.
Megoldás
“Élj a holnapnak!” - tudatos fogyasztói gondolkodásmód és mozgalom elindítása három influenszer (Mengyán Eszter - HolyDuck, Szabó Jucus - 5hozzávaló, Berecz István - Move and More) bevonásával, akik olyan hasznos tippekkel segítenek az érdeklődőknek, amelyek révén havonta sok ezer forintot is megspórolhatunk lemondások nélkül. Eközben pedig egy kicsit a társadalom szemléletformálásához is hozzáteszünk.
Csatornák
 • Online
  saját weboldal
 • Online
  digitális display hirdetések
 • Online
  social media kommunikáció (Generali és influenszerek csatornái)
 • Offline
  digitális citylight plakát
Eredmény
Teaser szakasz provokatív kérdésfeltevéssel: Te mennyit tudsz eltapsolni? Influenszerek integrálása a teljes kampányba minden csatornán.
Kleber
Feladat
új kommunikációs stratégia és kreatív koncepció egész Európára
Kihívás
Olyan kommunikáció létrehozása egy nem túl izgalmas piacon, ami felhívja a figyelmet a márkára, és megváltoztatja a fogyasztók fejében a negatív percepciót a négyévszakos gumiabroncsokkal kapcsolatban, ráadásul az összes európai régióban működik.
Ötlet
Átkapcsolni a fogyasztó gondolkodását az adott témában.
Megoldás
Minden kommunikáció, minden egyes kreatív anyag vizuálisan és szövegesen is egyfajta “kapcsolóként” működik, ami megvilágítja a fogyasztót: felkelti a figyelmét, úgy hogy rávilágít egy adott jelenségre, elgondolkodtatja, és akár meg is változtatja a véleményét az adott témában.
Csatornák
 • Online
  eszközök
 • Offline
  POS anyagok
Eredmény
Feltűnő, a trendekre reagáló design, és egyedi vizuális jelölő, valamint a szójátékon alapuló névválasztás.
Telekom
Feladat
Deutsche Telekom nemzetközi EVP kampányának adaptációja
Csatornák
 • Online
  Belső kommunikációs
 • Offline
  Eszközök/felületek
Eredmény
Egy hosszú távon használható tartalmi és vizuális platform kialakítása, az arra épülőkampány kreatív koncepciójának és key vizuáljának a kidolgozása –headline-nal, képi világga, - amely ernyőként fogja össze a kommunikációs eszközöket.
Feladat
Természettudományi, műszaki és informatikai területen (angol rövidítés: STEM) dolgozó és tanuló nők elérése A GE Digital hosszú távú toborzási céljainak támogatása #DigitalCocktail 2017 meetup promóciója
Kihívás
Figyelem felhívása a technológia területén jelenlévő nemek közti diszkriminációra A GE Digital márka ismertségének növelése, mint új a GE Business
Megoldás
Megszólítani a célcsoportot egy figyelemfelkeltő, kreatív megjelenési formával A magyar média területén teljesen újnak és egyedinek számító formában létrehozni, egy hosszú és tartalmas natív cikket Média partnerek bevonása, pl. HWSW, WMN, NATE A fizetett és a organikus megjelenések maximalizálása és nyomon követése natív kampány teljes időtartama alatt
Csatornák
 • HWSW
 • WMN
 • Közösségi média jelenlét
 • www.nokazinformatikaban.hu
Feladat
A Staropramen prémium brand pozíciójának megerősítése és ismertségnövelés egy egész éves integrált kampány keretein belül,elsődlegesen digitális eszközökkel, másodlagosan egyedi gasztronómiai megoldásokkal.
Kihívás
A prémium értékek megtartása mellett olyan gasztronómiai események, élmények és digitális tartalom készítése, melyek a rendelkezésre álló limitált büdzsé ellenére organikusan segítik a brand ismertségnövekedését.
Megoldás
A 2016-ban megalkotott Staropramen Ízművek BTL alapú integrált kampány továbbfejlesztése, az alábbi pillérek szerint: Hidden Dinner – Titkos vacsorák a Konyhakör csapatával, titkos helyszínen, limitált férőhellyel, a cseh-magyar fúziós honyha csodálatos elegyítésével Szakony Dávid séf vezényletével Gasztroforradalom című natív kampány -az Ízművek kampány keretén belül a Staropramen támogatásával jöhetett létre hazánkban az első olyan, a dokumentumfilm és a nagyriport határán egyensúlyozó riportanyag, amely a gasztroforradalom hiteles történetét dolgozza fel a kezdetektől egészen a napjainkig.Benne: egyedi snowfall formátum, interjú a magyar gasztronómiai élet meghatározó szereplőivel, infografikák Foodtruck – Staropramen foodtruck, saját receptek szerint készült kínálattal minden főbb gasztrofesztiválon Online webvideó sorozat – Receptek, eseménydokumentációk
Feladat
A Staropramen prémium brand pozíciójának megerősítése egy egész éves integrált kampány keretein belül.
Kihívás
A sörmárka társítása és megfelelő pozicionálása hozzá kapcsolható fogalmakkal, eseményekkel, csatornákkal. Márkaépítés és imázstranszfer.
Megoldás
A nemzetközileg meghatározott irányvonalakból Magyarországra a Staropramen kommunikációjához a gasztronómiát választottuk, így a sörmárkák közül egyedülálló módon áll a hazai street food és gasztroforradalom élére. Megalkottuk a Staropramen Ízművek BTL alapú integrált kampányát, az alábbi pillérek szerint: Hidden Dinner – Titkos vacsorák, titkos helyszínen, limitált férőhellyel Foodtruck – Staropramen foodtruck, saját receptek szerint készült kínálattal minden főbb gasztrofesztiválon Online webvideó sorozat – Receptek, eseménydokumentációk
Csatornák
 • Online
 • Közösségi videoklip
 • Esemény
Feladat
A Borsodi újrapozícionálása, és a következő éveket meghatározó kommunikációs platform megalkotása egy 360 fokos kommunikációs kampány keretében.
Kihívás
A korábbi évekhez képest egy sokkal karakteresebb, markánsabb és egyedibb kommunikációs kampány megalkotása a Borsodi számára, amely hosszú távon használható, és mind stílusában, mind mondanivalójában merőben eltér a konkurenciától.
Ötlet
Ismerjük el és becsüljük meg a férfiak kemény munkáját, és szolgáltassunk a nap végi levezetéshez, a munka utáni kikapcsolódáshoz egy tökéletes „társat”, amely által hőseink belekóstolhatnak az élet habos oldalába.
Megoldás
Készítsünk egy személyesebb jellegű férfias, nyers, karakteres kampányt, és mutassuk be a munka iránti megbecsülést olyan arcokon keresztül, amelyek így a márka és a célcsoport hiteles képviselőivé válnak. A narráció többes szám első személyben íródott, így ezzel a közvetlen hangnemmel válik a Borsodi ténylegesen a célcsoportja részévé.
Csatornák
 • TV reklám
 • Outdoor
Feladat
A TELEKOM a közelmúltban kezdett lokálisan kommunikálni, azonos kreatívval, a célcsoportot megszólító mutációkkal. Feladatunk a TELEKOM ATL kommunikációjának szegmentálása és célzott regionális kommunikációs kampány megalkotása volt.
Kihívás
A célzott régióban erős a konkurencia jelenlét - mind szolgáltatásban, mind kommunikációban.
Ötlet
A Telekom szolgáltatásaival 100%-osan támogatja a helyi lakosok igényeit. Tiszteli a helyi kulturális értékeket, büszke a régióra. Ezért a kampány középpontjába olyan arcokat állítottunk, akik méltó képviselői a Telekom és a régió értékeinek.
Megoldás
Regionális ATL kampány, jellemzően outdoor és eladáshelyi felületeken Mező Misi és Juronics Tamás szereplésével. A kampányt online felületen egy Facebook alapú helyszínfelismerős játékkal erősítettük. Az adott város egyik nevezetességéről egy-egy közeli kép alapján a játékosok bizonyíthatják helyismeretüket, és aktív "fejlesztőként” maguk is tölthettek fel kiadványt.
Csatornák
 • Outdoor
  CLP, BB Mobil BB
 • Online
  DM/e-DM levél
 • Offline
  Üzletdekor
 • Online
  Bannercsomag
 • Online
  Facebook
Díjak
 • Short list
  Arany Penge
  2017
 • Short list
  Hipnózis
  2017
Feladat
Felhívni a figyelmet a Simple mobilalkalmazás szolgáltatásaira, amelyek egyszerű alternatívát kínálva könnyítik meg a célcsoport életét. Egységes kommunikációs platform megalkotása ATL, BTL és online felületeken egyaránt.
Kihívás
Egységes platformmal kommunikálni a különböző szolgáltatásokat.
Megoldás
SSzórakoztató és edukatív animációs reklámszpotsorozat, amelyek bemutatják, miként könnyítheti meg az életünket egy olyan alkalmazás, mint a Simple. Az ötlet ereje, hogy a szpot főszereplőjeként megálmodott figura ,,label”-ként működik minden kommunikációs platformon: a Simple további funkcióira is mutálható, hosszú távon használható karakter.
Csatornák
 • 20' televíziós és moziszpotok
 • bannerek
 • moziplakátok
Feladat
Egy 1 perces és egy 30 másodperces animált image szpot készítése, amelynek célja a megújult Borsodi üveg bemutatása.
Kihívás
A fogyasztók megfelelő tájékoztatása a csomagolás megújulásáról, és az új üveg részleteinek izgalmas bemutatása.
Csatornák
 • 30' és 60' TV szpotok
Feladat
Tudatosítani a fogyasztókban, hogy a Vodafone rendelkezik a legszélesebb 3G-s lefedettséggel Magyarország területén.
Kihívás
Szélesebb célcsoport elérése.
Ötlet
Hangtérkép életre keltése 3G-n keresztül, a fiatal fogyasztói réteg bevonásával.
Megoldás
Egy felhívás, amelyhez bárki csatlakozhat. Célja hangok, zörejek gyűjtése az ország teljes területéről. A hangokat egy nemzetközileg is elismert DJ, Yonderboi rendszerezte és alkotta meg belőlük Magyarország Hangtérképét. A kampány egy rendhagyó, a Zsámbéki Romtemplomba szervezett, videomappinggel megtámogatott, exkluzív koncerttel zárult. Partnerügynökségek: mito, PROUD, Team Red.
Csatornák
 • Bevezető
  PR esemény
 • TV reklám
 • Outdoor
  Videófeltöltés, mood videók
 • Esemény
  online streammel
 • Közösségi videoklip
Eredmény
 • 100 000+ AV
 • 400 videófeltöltés
Díjak
 • Első helyezés
  Midem Awards
  2013
 • Első helyezés
  Hipnózis
  2013
 • Első helyezés
  Arany Lollipop
  2013
 • Short list
  Tomorrow Awards
  2012
 • Harmadik helyezés
  Arany Lollipop
  2012
Feladat
A „Cibezz+ márka” újrapoziciónálása.
Kihívás
Új ügyfelek toborzása, a bankkártyák használatának fokozása, „lovebrand” építése, a célcsoport hatékony elérése.
Ötlet
Egy közösségi kuponoldal létrehozása fiatalok számára.
Megoldás
Kínáljon a Bank kézzel fogható pénzügyi előnyt a CIB Kártya tulajdonosoknak, a CIB kuponoldalon történő speciális jegyek vásárlása esetén (rendezvény, fesztivál, film, színház témakörökben.)
Eredmény
 • 5.000 új kártyatulajdonos
Feladat
2 db 30 mp-es TV-reklám készítése, melyek célja egy új termék bevezetése.
Kihívás
Telített piac, erős médiazaj a testsúly csökkentő termékek piacán.
Megoldás
Olyan TV spot megalkotása, ahol a “Fogyjon könnyen és gyorsan” üzenet hatékonyan célbajuttatható, egy mesélő, leíró, a célcsoport által jól ismert élethelyzet bemutatásával. Partnerügynökség: Artportré
Feladat
Feltöltőkártyás telefonok értékesítési eredményének növelése a Sziget Fesztiválon, kihasználva, hogy a Vodafone lett a rendezvény főszponzora.
Megoldás
A készülékeket különböző zenei stílusokra jellemző dizájnú hátlapokkal láttuk el, amelyekhez látványos, könnyen variálható hátizsákokat adtunk. Partnerügynökség: Artportré
Csatornák
 • Bevezető
  PR esemény
 • Online
 • Outdoor
 • Fesztivál kitelepülés és értékesítési pontok
Eredmény
 • 17 000 eladott mobil készülék
 • 2500 előregisztráció az eseményt megelőzően
 • 35 000 oldalmegtekintés több, mint 10 országból
Feladat
Az OTP Smartbanking applikációk használatára buzdító online reklámfilmek forgatása.
Kihívás
Minden applikáció más-más célcsoportot szólít meg, ezért különböző megoldásokat igényelnek, a klasszikus tutorial stílus elkerülésével.
Megoldás
Virálisan terjedő online videók gyártása, applikációnként eltérő célcsoport-releváns élethelyzetek megteremtésével, használatra buzdító, könnyen befogadható üzenetek megfogalmazásával.
Eredmény
 • SmartBank: 160.000+ AV
 • SmartBroker: 156.000+ AV
 • OTPay: 115.000+ AV
Díjak
 • Első helyezés
  Mobile App of the Year
  2013
Feladat
A márka újrapozicionálása, a nemzetközi márkastratégia lokalizálása, egyedi adaptálása.
Ötlet
Példakép kutató program megalkotása 4 közismert magyar mentor bevonásával.
Megoldás
A kampány során olyan kiemelkedő munkásságú művészeket, sportolókat stb. jelöltünk ki, akik már bizonyítottak. A Beck’s a közönségszavazás útján kiválasztott első 3 helyezett munkásságát támogatta. A kampány mechnaizmusa PR hangsúlyos, a márka teljes imázsának újrapozicionálását támogatta. Partnerügynökség: Artportré
Csatornák
 • Outdoor
  CLP
 • PR
 • Online
  Videók
Eredmény
 • Több mint 1000 online és offline megjelenés.