Feladat
A Generali biztosító személybiztosítási termékeinek népszerűsítése.
Kihívás
A személybiztosítás nem túl elterjed hazánkban, mivel az általános társadalombiztosítás miatt mindenki ingyenesnek tekinti az egészségügyi ellátást, pedig az sok estben sorbanállással és más kényelmetlenségekkel is együtt jár.
Ötlet
Valamiféle analógiát, kapcsolatot találni a fogyasztók körében már ismert és bevett biztosítási formák és a személybiztosítás között.
Megoldás
Kampányunkban rámutattunk, mennyire bevett dolog, hogy a körülöttünk lévő értéktárgyakat biztosítási termékekkel védjük, ám a legfontosabb értéket, vagyis saját magunkat, a saját testi épségünket, egészségünket nem biztosítjuk.
Csatornák
 • Online
  Videó
 • Online
  Banner
 • Online
  Social Media
 • Online
  PPC
Feladat
Figyelemfelkeltés és betegségmegelőzés. A kullancscsípés veszélyes. Időben kezdje el az oltási sorát!
Kihívás
Az Encepur vényköteles gyógyszer, így a fogyasztókat csak edukálni tudjuk. Azonban az orvosokra is tudunk hatni, amikor fogyasztóként viselkednek és találkoznak a kampánnyal a tömegmédiában.
Ötlet
A kullancsok már lesben állnak, hogy lecsapjanak a védtelen áldozatokra, vagyis ránk, akik nem figyelünk a természetes és épített zöldterületek veszélyforrásaira.
Megoldás
A tavalyi illusztrációs megjelenést felfrissítve most a prédára leső kullancsokat helyeztük a kampány középpontjába és erőteljes karaktereket alkottunk belőlük. A reklámszpotban olyan jellegzetes, profi hangok keltették életre hőseinket, mint Csuja Imre és Minárovits Péter.
Csatornák
 • TV reklám
  TVC 30”
 • Offline
  Leaflet A5
 • Offline
  Plakát A0, A1
Feladat
A Daikin nemzetközileg elfogadott kommunikációs irányvonalának adaptálása a magyar piacra, illetve egy egész éves kampánystratégia kialakítása, amely a klimatizálás területén szakértőként pozícionálja a márkát.
Kihívás
A márka ismertsége relatíve alacsony Magyarországon, ráadásul a nyári időszakban minden klímagyártó intenzíven kommunikál.
Ötlet
Szerettük volna, ha a klimatizálás és szakértelem hosszú távon összeforr a Daikin nevével, emellett viszont a nyári időszakban sikerült egy egyedi akcióval ráirányítani a figyelmet a márkára.
Megoldás
A kampány központi eleme egy márkablog, amelyben a hasznos és érdekes tudnivalók, vagyis a fogyasztók számára releváns tartalmak kapnak helyet. Emellett a nyári időszakban egy hőmérséklet-tippelős nyereményjátékban aktivizáltuk a rajongókat és a felhasználókat.
Csatornák
 • Offline
  Óriásplakát
 • Online
  Youtube bumper videó
 • Online
  Digitális tartalom (Blog)
 • Online
  Social media
 • Online
  PPC
 • Esemény
Feladat
A Generali Instagram oldalának népszerűsítése, különösen a fiatalok körében.
Kihívás
Az oldalon korábban jellemző grafikus iránnyal a brand nehezen tudott rajongókat szerezni.
Ötlet
Valamilyen frissebb, a felhasználók aktivitására épülő koncepció, amely jutalmazza a rajongókat.
Megoldás
Egy olyan felhasználói tartalom alapú koncepció, amely mindig az aktuális kiemelt időszakhoz kapcsolódó fotókat vár a felhasználóktól egy adott hashtaggel feltöltve. A legjobb fotók készítői értékes nyereményben részesülhetnek, a legszebb képeket pedig a Generali is közzéteszi.
Generali
Feladat
Felhívni a 30-as, 40-es korosztály figyelmét a nyugdíjtervezés fontosságára és időszerűségére.
Kihívás
Megszólítani a “Carpe diem” generációt, hogy most kezdjen el gondolni a nyugdíjas éveire, ami amúgy 30-40 év múlva lesz, és ő most akar élni, meg egyébként sincs pénze erre.
Ötlet
Pozitív üzenettel betalálni, ami megmutatja, hogy egy kis tudatossággal képesek vagyunk felszabadítani annyi pénzt, amennyi nem fog hiányozni a mindennapjainkból.
Megoldás
“Élj a holnapnak!” - tudatos fogyasztói gondolkodásmód és mozgalom elindítása három influenszer (Mengyán Eszter - HolyDuck, Szabó Jucus - 5hozzávaló, Berecz István - Move and More) bevonásával, akik olyan hasznos tippekkel segítenek az érdeklődőknek, amelyek révén havonta sok ezer forintot is megspórolhatunk lemondások nélkül. Eközben pedig egy kicsit a társadalom szemléletformálásához is hozzáteszünk.
Csatornák
 • Online
  saját weboldal
 • Online
  digitális display hirdetések
 • Online
  social media kommunikáció (Generali és influenszerek csatornái)
 • Offline
  digitális citylight plakát
Eredmény
Teaser szakasz provokatív kérdésfeltevéssel: Te mennyit tudsz eltapsolni? Influenszerek integrálása a teljes kampányba minden csatornán.
Kleber
Feladat
új kommunikációs stratégia és kreatív koncepció egész Európára
Kihívás
Olyan kommunikáció létrehozása egy nem túl izgalmas piacon, ami felhívja a figyelmet a márkára, és megváltoztatja a fogyasztók fejében a negatív percepciót a négyévszakos gumiabroncsokkal kapcsolatban, ráadásul az összes európai régióban működik.
Ötlet
Átkapcsolni a fogyasztó gondolkodását az adott témában.
Megoldás
Minden kommunikáció, minden egyes kreatív anyag vizuálisan és szövegesen is egyfajta “kapcsolóként” működik, ami megvilágítja a fogyasztót: felkelti a figyelmét, úgy hogy rávilágít egy adott jelenségre, elgondolkodtatja, és akár meg is változtatja a véleményét az adott témában.
Csatornák
 • Online
  eszközök
 • Offline
  POS anyagok
Eredmény
Feltűnő, a trendekre reagáló design, és egyedi vizuális jelölő, valamint a szójátékon alapuló névválasztás.
Feladat
A céges egészségbiztosítás népszerűsítése, mint egy fontos Employer Branding eszköz.
Kihívás
A változó cafeteria rendszer és a munkaerőhiány kereszttüzében racionális érvekkel meggyőzni a KKV döntéshozóit online kampányban.
Ötlet
A jövő toborzása a megtartás! Vajon mennyibe kerül nekünk egy új munkatárs és milyen költségekkel jár az egészség magánemberként és munkáltatóként?
Megoldás
Az egészséget mint motivációt és munkaerőmegtartást mutatjuk be egy nagy lélegzetvételű, interaktív szakmai natív cikk keretében a HR Portal weboldalon.
Csatornák
 • Online
  Nativ PR cikk Banner @HR portal
 • Online
  Facebook hirdetés
 • Online
  LinkedIn hirdetés
Telekom
Feladat
Deutsche Telekom nemzetközi EVP kampányának adaptációja
Csatornák
 • Online
  Belső kommunikációs
 • Offline
  Eszközök/felületek
Eredmény
Egy hosszú távon használható tartalmi és vizuális platform kialakítása, az arra épülőkampány kreatív koncepciójának és key vizuáljának a kidolgozása –headline-nal, képi világga, - amely ernyőként fogja össze a kommunikációs eszközöket.
Feladat
Természettudományi, műszaki és informatikai területen (angol rövidítés: STEM) dolgozó és tanuló nők elérése A GE Digital hosszú távú toborzási céljainak támogatása #DigitalCocktail 2017 meetup promóciója
Kihívás
Figyelem felhívása a technológia területén jelenlévő nemek közti diszkriminációra A GE Digital márka ismertségének növelése, mint új a GE Business
Megoldás
Megszólítani a célcsoportot egy figyelemfelkeltő, kreatív megjelenési formával A magyar média területén teljesen újnak és egyedinek számító formában létrehozni, egy hosszú és tartalmas natív cikket Média partnerek bevonása, pl. HWSW, WMN, NATE A fizetett és a organikus megjelenések maximalizálása és nyomon követése natív kampány teljes időtartama alatt
Csatornák
 • HWSW
 • WMN
 • Közösségi média jelenlét
 • www.nokazinformatikaban.hu
Feladat
A Staropramen prémium brand pozíciójának megerősítése és ismertségnövelés egy egész éves integrált kampány keretein belül,elsődlegesen digitális eszközökkel, másodlagosan egyedi gasztronómiai megoldásokkal.
Kihívás
A prémium értékek megtartása mellett olyan gasztronómiai események, élmények és digitális tartalom készítése, melyek a rendelkezésre álló limitált büdzsé ellenére organikusan segítik a brand ismertségnövekedését.
Megoldás
A 2016-ban megalkotott Staropramen Ízművek BTL alapú integrált kampány továbbfejlesztése, az alábbi pillérek szerint: Hidden Dinner – Titkos vacsorák a Konyhakör csapatával, titkos helyszínen, limitált férőhellyel, a cseh-magyar fúziós honyha csodálatos elegyítésével Szakony Dávid séf vezényletével Gasztroforradalom című natív kampány -az Ízművek kampány keretén belül a Staropramen támogatásával jöhetett létre hazánkban az első olyan, a dokumentumfilm és a nagyriport határán egyensúlyozó riportanyag, amely a gasztroforradalom hiteles történetét dolgozza fel a kezdetektől egészen a napjainkig.Benne: egyedi snowfall formátum, interjú a magyar gasztronómiai élet meghatározó szereplőivel, infografikák Foodtruck – Staropramen foodtruck, saját receptek szerint készült kínálattal minden főbb gasztrofesztiválon Online webvideó sorozat – Receptek, eseménydokumentációk
Feladat
A Staropramen prémium brand pozíciójának megerősítése egy egész éves integrált kampány keretein belül.
Kihívás
A sörmárka társítása és megfelelő pozicionálása hozzá kapcsolható fogalmakkal, eseményekkel, csatornákkal. Márkaépítés és imázstranszfer.
Megoldás
A nemzetközileg meghatározott irányvonalakból Magyarországra a Staropramen kommunikációjához a gasztronómiát választottuk, így a sörmárkák közül egyedülálló módon áll a hazai street food és gasztroforradalom élére. Megalkottuk a Staropramen Ízművek BTL alapú integrált kampányát, az alábbi pillérek szerint: Hidden Dinner – Titkos vacsorák, titkos helyszínen, limitált férőhellyel Foodtruck – Staropramen foodtruck, saját receptek szerint készült kínálattal minden főbb gasztrofesztiválon Online webvideó sorozat – Receptek, eseménydokumentációk
Csatornák
 • Online
 • Közösségi videoklip
 • Esemény
Feladat
A Borsodi újrapozícionálása, és a következő éveket meghatározó kommunikációs platform megalkotása egy 360 fokos kommunikációs kampány keretében.
Kihívás
A korábbi évekhez képest egy sokkal karakteresebb, markánsabb és egyedibb kommunikációs kampány megalkotása a Borsodi számára, amely hosszú távon használható, és mind stílusában, mind mondanivalójában merőben eltér a konkurenciától.
Ötlet
Ismerjük el és becsüljük meg a férfiak kemény munkáját, és szolgáltassunk a nap végi levezetéshez, a munka utáni kikapcsolódáshoz egy tökéletes „társat”, amely által hőseink belekóstolhatnak az élet habos oldalába.
Megoldás
Készítsünk egy személyesebb jellegű férfias, nyers, karakteres kampányt, és mutassuk be a munka iránti megbecsülést olyan arcokon keresztül, amelyek így a márka és a célcsoport hiteles képviselőivé válnak. A narráció többes szám első személyben íródott, így ezzel a közvetlen hangnemmel válik a Borsodi ténylegesen a célcsoportja részévé.
Csatornák
 • TV reklám
 • Outdoor
Feladat
A TELEKOM a közelmúltban kezdett lokálisan kommunikálni, azonos kreatívval, a célcsoportot megszólító mutációkkal. Feladatunk a TELEKOM ATL kommunikációjának szegmentálása és célzott regionális kommunikációs kampány megalkotása volt.
Kihívás
A célzott régióban erős a konkurencia jelenlét - mind szolgáltatásban, mind kommunikációban.
Ötlet
A Telekom szolgáltatásaival 100%-osan támogatja a helyi lakosok igényeit. Tiszteli a helyi kulturális értékeket, büszke a régióra. Ezért a kampány középpontjába olyan arcokat állítottunk, akik méltó képviselői a Telekom és a régió értékeinek.
Megoldás
Regionális ATL kampány, jellemzően outdoor és eladáshelyi felületeken Mező Misi és Juronics Tamás szereplésével. A kampányt online felületen egy Facebook alapú helyszínfelismerős játékkal erősítettük. Az adott város egyik nevezetességéről egy-egy közeli kép alapján a játékosok bizonyíthatják helyismeretüket, és aktív "fejlesztőként” maguk is tölthettek fel kiadványt.
Csatornák
 • Outdoor
  CLP, BB Mobil BB
 • Online
  DM/e-DM levél
 • Offline
  Üzletdekor
 • Online
  Bannercsomag
 • Online
  Facebook
Díjak
 • Short list
  Arany Penge
  2017
 • Short list
  Hipnózis
  2017
Feladat
Felhívni a figyelmet a Simple mobilalkalmazás szolgáltatásaira, amelyek egyszerű alternatívát kínálva könnyítik meg a célcsoport életét. Egységes kommunikációs platform megalkotása ATL, BTL és online felületeken egyaránt.
Kihívás
Egységes platformmal kommunikálni a különböző szolgáltatásokat.
Megoldás
SSzórakoztató és edukatív animációs reklámszpotsorozat, amelyek bemutatják, miként könnyítheti meg az életünket egy olyan alkalmazás, mint a Simple. Az ötlet ereje, hogy a szpot főszereplőjeként megálmodott figura ,,label”-ként működik minden kommunikációs platformon: a Simple további funkcióira is mutálható, hosszú távon használható karakter.
Csatornák
 • 20' televíziós és moziszpotok
 • bannerek
 • moziplakátok
Feladat
Egy 1 perces és egy 30 másodperces animált image szpot készítése, amelynek célja a megújult Borsodi üveg bemutatása.
Kihívás
A fogyasztók megfelelő tájékoztatása a csomagolás megújulásáról, és az új üveg részleteinek izgalmas bemutatása.
Csatornák
 • 30' és 60' TV szpotok
Feladat
Tudatosítani a fogyasztókban, hogy a Vodafone rendelkezik a legszélesebb 3G-s lefedettséggel Magyarország területén.
Kihívás
Szélesebb célcsoport elérése.
Ötlet
Hangtérkép életre keltése 3G-n keresztül, a fiatal fogyasztói réteg bevonásával.
Megoldás
Egy felhívás, amelyhez bárki csatlakozhat. Célja hangok, zörejek gyűjtése az ország teljes területéről. A hangokat egy nemzetközileg is elismert DJ, Yonderboi rendszerezte és alkotta meg belőlük Magyarország Hangtérképét. A kampány egy rendhagyó, a Zsámbéki Romtemplomba szervezett, videomappinggel megtámogatott, exkluzív koncerttel zárult. Partnerügynökségek: mito, PROUD, Team Red.
Csatornák
 • Bevezető
  PR esemény
 • TV reklám
 • Outdoor
  Videófeltöltés, mood videók
 • Esemény
  online streammel
 • Közösségi videoklip
Eredmény
 • 100 000+ AV
 • 400 videófeltöltés
Díjak
 • Első helyezés
  Midem Awards
  2013
 • Első helyezés
  Hipnózis
  2013
 • Első helyezés
  Arany Lollipop
  2013
 • Short list
  Tomorrow Awards
  2012
 • Harmadik helyezés
  Arany Lollipop
  2012
Feladat
A „Cibezz+ márka” újrapoziciónálása.
Kihívás
Új ügyfelek toborzása, a bankkártyák használatának fokozása, „lovebrand” építése, a célcsoport hatékony elérése.
Ötlet
Egy közösségi kuponoldal létrehozása fiatalok számára.
Megoldás
Kínáljon a Bank kézzel fogható pénzügyi előnyt a CIB Kártya tulajdonosoknak, a CIB kuponoldalon történő speciális jegyek vásárlása esetén (rendezvény, fesztivál, film, színház témakörökben.)
Eredmény
 • 5.000 új kártyatulajdonos
Feladat
Az OTP Smartbanking applikációk használatára buzdító online reklámfilmek forgatása.
Kihívás
Minden applikáció más-más célcsoportot szólít meg, ezért különböző megoldásokat igényelnek, a klasszikus tutorial stílus elkerülésével.
Megoldás
Virálisan terjedő online videók gyártása, applikációnként eltérő célcsoport-releváns élethelyzetek megteremtésével, használatra buzdító, könnyen befogadható üzenetek megfogalmazásával.
Eredmény
 • SmartBank: 160.000+ AV
 • SmartBroker: 156.000+ AV
 • OTPay: 115.000+ AV
Díjak
 • Első helyezés
  Mobile App of the Year
  2013
Feladat
A márka újrapozicionálása, a nemzetközi márkastratégia lokalizálása, egyedi adaptálása.
Ötlet
Példakép kutató program megalkotása 4 közismert magyar mentor bevonásával.
Megoldás
A kampány során olyan kiemelkedő munkásságú művészeket, sportolókat stb. jelöltünk ki, akik már bizonyítottak. A Beck’s a közönségszavazás útján kiválasztott első 3 helyezett munkásságát támogatta. A kampány mechnaizmusa PR hangsúlyos, a márka teljes imázsának újrapozicionálását támogatta. Partnerügynökség: Artportré
Csatornák
 • Outdoor
  CLP
 • PR
 • Online
  Videók
Eredmény
 • Több mint 1000 online és offline megjelenés.
Feladat
2 db 30 mp-es TV-reklám készítése, melyek célja egy új termék bevezetése.
Kihívás
Telített piac, erős médiazaj a testsúly csökkentő termékek piacán.
Megoldás
Olyan TV spot megalkotása, ahol a “Fogyjon könnyen és gyorsan” üzenet hatékonyan célbajuttatható, egy mesélő, leíró, a célcsoport által jól ismert élethelyzet bemutatásával. Partnerügynökség: Artportré
Feladat
Feltöltőkártyás telefonok értékesítési eredményének növelése a Sziget Fesztiválon, kihasználva, hogy a Vodafone lett a rendezvény főszponzora.
Megoldás
A készülékeket különböző zenei stílusokra jellemző dizájnú hátlapokkal láttuk el, amelyekhez látványos, könnyen variálható hátizsákokat adtunk. Partnerügynökség: Artportré
Csatornák
 • Bevezető
  PR esemény
 • Online
 • Outdoor
 • Fesztivál kitelepülés és értékesítési pontok
Eredmény
 • 17 000 eladott mobil készülék
 • 2500 előregisztráció az eseményt megelőzően
 • 35 000 oldalmegtekintés több, mint 10 országból